Så har "Basserne" været ved dyrlægen for at blivet tjekket i alle ender og kanter.. De var fine om end lidt beskidte pga. store badedag (I ved vandpytten og gummistøvlerne) Ingen sagde et kny da de blev vaccineret og der var heller ikke nogen der synes chippen gjorde ondt -Super seje!! Men de hver i sær var på bordet huserede resten af flokken rundt i klinikken - tissede pænt på de udlagte aviser og faldt til sidst om hist og pist i hjørner og sprækker.

Da vi kom hjem lokkede jeg Lasse til en sidste fotosession af Basserne på bordet..

por-hale-sort2 por-hlaar-graa2 por-hskulder-brun2 por-nakke-blaa2 por-taeve4 por-vlaar-groen2 por-vskulder-gul2

 

Kuldet består af 7 hvalpe. Generelt er det et meget homogent kuld. Alle hvalpe virker sunde og raske. De er trygge, glade og tillidsfulde. Alle hvalpe besidder meget fin flokdrift og fin samarbejdslyst. De er alle meget kærlige og meget sociale. Der er ingen tvivl om at opdrætter har gjort et stort stykke arbejde med at præge og socialiserer hvalpene. Et herligt kuld der er udstyret med en god ballast hjemmefra.

SORT

Han er en herlig og nysgerrig fyr. Han bliver hurtigt tryg. Han er glad og tillidsfuld. Han viser fin flokdrift og er meget social. Der skal arbejdes lidt for at skabe et godt arbejde. Han bør trænes uden mange gentagelser da han så kan have nemt ved at miste fokus.
En sjov dreng der vil egne sig fint som jagthund.

GUL

Han er en fornuftig dreng der besidder en fin ro. Han er længe om at blive helt tryg og skabe tillid. Han viser en stor flokdrift. Han viser en meget flot samarbejdslyst og en rigtig fin byttedrift.
Han bør trænes med omhu og det er vigtigt at undgå tillidsbrister.
Han er en rigtig sød og charmerende fyr der vil egne sig fin som markprøve hund og jagthund.

GRØN

Han er en nysgerrig og ukompliceret dreng. Han er glad og tryg. Han er meget tillidsfuld og han viser rigtig fin flokdrift. Han er social og han viser meget fin samarbejdslyst. Han viser også fin byttedrift.

En skøn dreng med er herligt temperament der vil egne sig fint til markprøver og som jagthund.

GRÅ

Han er en fornuftig dreng der besidder en fin ro. Han viser en stor flokdrift. Han viser en meget flot samarbejdslyst og en rigtig fin byttedrift.
Han bør trænes med omhu og det er vigtigt at undgå tillidsbrister.
Han er ren rigtig sød og charmerende fyr der vil egne sig fin som markprøve hund og jagthund.

PINK

Hun er en sød og sjov pige med et glimt i øjet. Hun er fornuftig og hun hviler godt i sig selv. Hun er glad og tryg. Hun er nysgerrig men viser også fin naturlig forsigtighed. Hun er social og tillidsfuld. Hun viser fin flokdrift. Hun viser rigtig fin samarbejdslyst og rigtig fin byttedrift.
Hun er en skøn tæve der vil egne sig fint til markprøver og jagt.

BLÅ

Han er en meget sød og rolig fyr. Han er meget flokafhængig og meget social. Han viser en rigtig flot samarbejdslyst og en fin byttedrift.
Han er en hund der har brug for sin flok og han vil helst arbejde tæt på sin fører.
En rigtig dejlig dreng der vil egne sig fint som til en første gangs hundefører.

BRUN

Han er en glad og nysgerrig fyr med et fint overblik. Han er rolig og hviler godt i sig selv. Han viser fin flokdrift. Han er tryg og tillidsfuld. Han er glad og social. Han vil gerne samarbejde og viser en fin byttedrift.
Han er en dejlig dreng med en fin personlighed.
Han vil egne sig fint som brugshund og jagthund.

Hvalpene blev testet af Marlene Veiss-Pedersen Svendsen

 

Med sådan en folk tosser, skal man nyde roen der engang i mellem falder over dem...

https://www.dropbox.com/s/xscacl88cwlslp1/2014-04-24%2008.45.59.mp4

 

Vi var i dag i skoven og sikke et cirkus eller retteligt EN GALEANSTALT, i hvert fald på vej i bilen.. Der blev råbt og skreget og hylet i stor stil og der var tilsvarende stille, da vi landede på den grønne plet i skoven. Alle Basserne havde travlt med at undersøge det nye og Molil havde travlt med at vise dem, hvor stærkt det kan gå op og ned af skråningen. Vi manglede faktisk bare rød saftevand, så var det ligesom da vi var med børnehaven på udflugt for maaaange år siden, morgenmaden blev også serveret derude og så gik vi en tur mere - fik skidt af og så begyndte de små at falde om hist og pist for at sove. Alle mand blev sat i bilen og vi vendte snuderne hjemad -en GOD oplevelse rigere. *Billeder følger senere...

Okay, det er ikke sjovt at have hundehvalpe eller at være hundehvalp når det regner, alt bliver mudret og koldt, selvom vandpytten var super sjov at bade i!! Lasse fik hurtigt bygget et intermistisk hundehus, hvor hvalpene kunne søge ly for regnen.. Ikke særlig pænt eller fancy (bygget på gamle paller) - men det virker og hvalpene havde en mægtig fest i deres nye SUPERHULE Laughing

 

Lasse og jeg var lige en smut tur i Sverige og hente Molil, men da vi kom hjem, havde jeg lige et par timer inden solen forsvandt i horisonten - de blev brugt på at muge ud hos hønsene og lege med hvalpe.

Brun er brun & Sort er også sort - begge er bare fantastiske, altid logrende og med på at finde noget spændene. De spurtede efter mig da jeg prøvede at løbe fra dem med vandspande til hønsene og æggekurven. De ville sååå gerne med ned til hønsene..

Grøn og Gul gik på hønsejagt i hækken ind til hønsegården - de havde stor morskab af at løbe frem og tilbage (hønsene var ret uimpnerede) i den tro at når hønsene bevægede sig, ja så var det fordi de var jaget vildt.. *tosser

Blå og Pink havde en fest på pallen i hundegården, så stor en fest at det blå halsbånd faldt af. Jeg ved faktisk ikke helt om de fandt ud af systemet med pallen og de flere niveauer, men til sidst faldt de om og sov..

Grå havde gang i noget vigtigt - ræveskindet, det skulle forsvaret fra nogle spidser der tænkte de godt kunne hjælpe ham med at aflive "ræven".

De udvikler sig alle fra dag til dag - og bliver mere frække..

 

Nyt fælles galleri af Metaller og U-vendinger.. Se i menubaren foroven..

Hvalpene har fået en hundegård + gårdhave tilrådighed, det betyder at de har været rigtig meget ude de sidste par dage og det er virkelig noget de nyder. Alle 16 har travlt med at opdage og nedlægge deres søskende/fætter/kusiner. Legetøjet bliver flittigt båret, rusket og vogtet - så vi er ret sikre på at alle udvikler motorik og evnen til at omgås andre hunde.

 

Så har U'erne været på bordet og lært at ståååå pænt wink

por-hale-sort1 por-hlaar-graa1 por-hskulder-brun1 por-nakke-blaa1 por-taeve3 por-vlaar-groen1 por-vskulder-gul1

 

Lasse og jeg har begge arbejdsweekend, så vi har hyret en barnepige (Lasses mor) hele weekenden..

http://youtu.be/RuRpqI0cEVo

 

Aftensmaden blev indtager i fællesskab..

http://youtu.be/uc5TZUyyO9U

 

Basserne hjalp lige deres "far" med at lave en tissekasse..

http://youtu.be/xyMa_hhsyFE

 

I dag var U'erne på græs for første gang og jeg må indrømme at jeg faktisk var ret imponeret over deres entre! Da de blev sat på græsset tog de bare oplevelsen i stiv arm - de første par skridt med lav kropsholdning, men så var de afslappede og trygge. Vi lå og nød solen i en lille halv time - jeg serverede deres middagsmad i det grønne og så tog jeg ellers et par billeder.. Dejlig oplevelse for alle..

840

 

Jaja - det er jo ingen hemmelighed, men vi plejer jo at spille alt andet end Dansk Top for vores hunde, så radioen har kørt uafladeligt den sidste uge. I dag har vi startet op på HEVY-MÆDL prægningen.. Hehe - de tager Soundgarden i stiv arm..

Lidt video her:

http://youtu.be/8UUr8Yv1vxY

 

Nu har U'erne vænnet sig til de nye omgivelser og er trygge, så de bener omkring og i dag har jeg set de første grisse-galop-spring i hvalpegården.

I morgen bliver der lavet et "tisse-hjørne", så må vi se om de kan finde ud af det..

http://youtu.be/sMz7rr66FUM

 

Så har U'erne spist fast føde i 2 dage og vi arbejder stadig ud fra princippet om at forbenene er en slags sugerør tongue_out hvalpene er i hvert fald smurt ind i hvalpemos fra top til tå efter sådan et måltid.

 

Jeps så er U'erne sat ud den store kasse.. De surmulede noget, men der går ikke lang tid før de nyder udfoldelsesmulighederne.

https://www.youtube.com/watch?v=bLQ6dD7Y5nQ&feature=youtu.be

885

-kan det mon kaldes køkkenopdræt?

 

Nu logrer de også med deres små haler - men det er svært at holde styr på 4 ben, halen og munden der skal vovovov'e helt vildt..

http://www.youtube.com/watch?v=ql9kuVVwp-s&feature=youtu.be

901

 

Ok ok ok det lyder tosset, men man skal jo snakke med dem..

http://www.youtube.com/watch?v=iMfqhQ1WMGU&feature=youtu.be

 

Denne del af hvalperiet er jeg ikke god til, altså dagene efter den første ormekur.. Fyda føjda.. Nå men vi kæmper med lidt tynd mave og skifter derfor betræk ret ofte.

 

I dag har den stået på zoolac og banminth.. Ikke nogen god cocktail hvis man spørger U'erne, men det gør vi ikke..

Vægtskemaet er opdateret + et par nye billeder i galleriet..

 

Som Hr. Andersen engang skrev; Går du ind i det første kammer, da ser du midt på gulvet en stor kiste, oven på den sidder en hund; han har et par øjne så store som et par tekopper..

De er også begyndt at kunne høre en lille smule, så når de er utilfredse med et eller andet og en hvalp starter med at pive, stemmer alle søskende i og synger med - et smukt lille tudekor... (kl. 0425 meget tidlig morgen)

por-nakke1

 

Den ene dag tager den anden og jeg har ikke fået skrevet noget i hvalpenes dagbog i en uge.. Nå men jeg har da nået at tage billeder og det er nok det der trods alt er vigtigst.

De vokser og tager på og de små øjne er ved at åbne sig og jeg har i den anledning lagt nye portrætter i galleriet..

 

De små er blevet "store" og de flader rigtig ud når de har spist.. Mor Odil er super sød sammen med dem og passer dem til ug. Nye billeder kommer i morgen, når jeg får lidt mere lys at arbejde med..

 

Så landede storken endelig og det blev til 6 dejlige hanhunde og 1 smuk tæve..

Alt ånder fred og ro i kassen og Odil tager sig en velfortjent lur ind i mellem hvalpe soigneringen.

 

Joomla templates by a4joomla