sted4

Jeg har som så mange andre arvet interessen for hunde og opdræt hjemmefra, min mor startede med at opdrætte Golden Retrievere i 1982 og har lavet 22 kuld siden da. Dusky Sound’s har primært avlet Golden Retrievere der kunne lidt af hvert og da jeg blev bidt af jagt og markprøve, blev det også til nogle kuld med en del jagtblod ind over.

Da vi i 1992 skulle til at stambogsføre vores hvalpe med kennelnavn, kiggede vi os om efter et godt og velklingende navn. Meget blev vendt og foreslået og vi endte med at lade en ven fra New Zealand bestemme... Dusky Sound er en meget smuk fjord på den anden side af jorden. 

Om navnet Falkirk -og det udtales 'Fåelkørk'

Da jeg et par år senere flyttede hjemmefra, købte jeg mit eget kennelnavn -Falkirk's. Golden Retriever racen er skotsk og Falkirk er navnet på en lille by i det sydlige Skotland -en oplagt mulighed for at have lidt historie med i navnevalget. I den tidlige middelalder var Falkirk skueplads for et af de store slag mellem englænderne og skotterne og den 22. juni 1298, lykkedes det de engelske tropper at slå skotterne tilbage, men d. 24. juni 1314 tog skotterne revanche i slaget ved Bannockburn, som rent faktisk var mit 1. ønske da jeg ansøgte kennelnavn.

Kennel Falkirk’s –i dag..

Lasse og jeg har både dine og mine –men alligevel er alle de firbenede ”vores”. Vi træner til WT, markprøve og jagt og så udstiller jeg også i ny og næ, men vi koncentrerer os hovedsageligt om jagtgoldens.

Kennel Golden De Luxe og Kennel Crawfields

I 2005 lavede vi en samarbejdsaftale med Helle & André Lilja, Kennel Golden De Luxe om at lave et kuld hvalpe hos os i deres kennelnavn. Vi fik med denne aftale mulighed for at bibeholde vores tævelinje via Freja - Falkirk's Éowyn White Lady of Rohan, hvilket vi er dybt taknemmelige for.

I 2011 lavede vi en samarbejdsaftale med Peter Munk, Kennel Crawfield om at lave et kuld hvalpe hos os -i hans kennelnavn. Red Hot-kuldet er således opdrættet dvs. født og opvokset hos os og er som sådan solgt som værende vores opdræt.

Kennel Dusky Sound’s –i dag..

Min mor har stadig et lille golden retriever opdræt under "vores" oprindelige kennelnavn Dusky Sound's, hvor hun af og til laver et kuld hvalpe. Jeg har de sidste par år hjulpet med det praktiske ved U-kuldet og W-kuldet.

Kig med på www.duskysounds.dk

26

Joomla templates by a4joomla