Vi har et par af hvalpene gående og det kræver virkelig en indsats. Harleys mor er ved at skrive opgave, Odin må først rejse til Norge om en måned og lille Vega flyver ud i den store verden om en uge.

Igår stod den på skovtur, idag stod den på en tur til søen hvor vi kiggede på bølgerne, susede op og ned af sandbankerne og sluttede af med en tur i højt lyng. Hvalpene er super søde og holder sig fint til mig, når vi går. 

Læs mere om hvalpene i menuen HVALPE LIGE NU

01

 

De fleste flyvere er nu fløjet hjemmefra, men vi har stadig Odin, Harley og Frække Frida (violet tæve) gående. Det kræver lidt ekstra at have hvalpene længere end de 8 uger, for vi skal jo sørge for, at de får nogle af de oplevelser som hvalpe normalt får i deres nye familie.

Igår stod den så på bilkørsel og skovtur. Hvalpene kan ikke gå ret langt, der går tosserier og skovbundstjek i den, det var super hyggeligt og vi fik kigget på en masse. Der blev i bedste børnehave stil fundet grankogler, som de kappedes om at løbe med, de fandt nogle væltede træer som de kunne kravle på og under. Efter en halv time begyndte de små selv at søge op mod bilen, så jeg tænkte det var på tide at komme hjem. 

Vel hjemme fik de middagsmad og så faldt de om på siden, hvor de stadig snorkede da jeg tog på job. Sikke en herlig eftermiddag!

Glemte jeg at skrive, at alle 3 med jævne mellemrum var henne og kysse da vi var i skoven - jow de er super søde og kontaktsøgende.

 

Så er alle hvalpene testet og fordelt - de fik rigtig mange fine ord med på vejen både af hvalpetesteren, men også af "udstillingsdamerne".

blaa

Harley

Falkirk's Start-Up Approved

Janni & Jan, Skjern
brun

Odin

Falkirk's Caution Wake Turbulence

Tormod Dahl, Mandal

Norge

graa

Thor

Falkirk's Line Up and Wait

Tina Kramer Sørensen, Tørring
orange

Aslan

Falkirk's Continue Approach

Kirsten Christensen, Dianalund
pink

Nala

Falkirk's Continue As Cleared

Susanne & Carsten, Horsens
roed

Ronja

Falkirk's Cleared To Land

Johanne & Kristian, Viby J
sort

Walter

Falkirk's Push Back Approved

Susan & Lasse, Vodskov
violet

vega

Falkirk's Cleared For Take-off

Cecilie & Michael, Tarm


 

Rødstue kom fint ind i det nye år, de tog skyderiet helt oppefra, så dejligt at vide, at vores chikane-cd virker.

Hvalpene havde besøg af Maria Lindegaard der ejer far Touché og så måtte de jo på bordet og kigges igennem.

 

 

Jeps - jeg er lidt bagud med billeder og historier om de små, men jeg har ligget med influenza siden søndag, og i dag er første dag, hvor jeg ikke bare kan ligge under dynen. 

De små stor-trives og vokser så det knager, de spiser enorme mængder mad og elsker at komme med ud og lege.

I dag har de små bæster set sne - de var ikke spor bekymrede, men kastede sig straks ud i det nye hvide noget..

 

 

 

Vi har været ud og lege i regnen, de har plasket og sjasket med deres små "gummistøvler" i pytter, løbet og kravlet og i det hele taget prøvet kræfter med motorikken.

Da hvalpene kom ind, krøb alle mand sammen i en dejlig varm pelskugle – undtagen Hr. Orange, han fald i søvn på vejen.. Alle har nu fået varmen og er tørre igen..

For en god ordens skyld vil jeg lige nævne at hvalpen med det beigefarvede halsbånd er blevet til Hr. Sort..

 

I dag stod den på skovtur, picnic i det grønne, besøg af CirkaMolil og 2. ormekur.

Skovturen var ligeså stort et hit som i går, men det er lidt for koldt for de små maver at være ude for længe. Vi legede i grusbunken, susede op og ned af stensætningen – nogle trimlede ned af den og da de små var ved at være trætte, fik de serveret lun ”hvalpemos” mens jeg gjorde rent i hvalpekassen.

Midt på eftermiddagen fik hvalpene besøg af storesøster Cirka og Tante Molil – de var meget interesserede i de to damer, der bare lagde sig ned og nussede med hvalpene. Desværre havde jeg ikke kameraet med, men det så altså super sødt ud, da Cirka lå med 5 hvalpe oven på hovedet.

For 5 min siden fik hvalpene deres 2. ormekur – vi har heldigvis ikke set orm siden første kur, meeeeen det er jo ikke ensbetydende med, at hvalpene ikke gemmer på disse klamme parasitter. Odil er selvfølgelig også behandlet efter alle kunstens regler, ligesom gårdens katte også er mere eller mindre selvlysende pt.

Jeg prøver at præsentere hvalpene for nyt legetøj hver dag, uden at det bliver det vilde udstyrsstykke. I dag fik de en hvalpe-bamse med knitrepapir inden i og DEN er et stort hit. I går fik hvalpene et kanvasdummy med kasterem som også var vældig interessant.

886

 

Så har "skovbørnehaven" været på deres første skovtur, det var virkelig et hit og en af hvalpene havnede lynhurtigt i hønsegården, så den må vi vist hellere får hvalpesikret. 

 

 

Hvalpene arbejder ud fra devisen om at forben bruges som sugerør når der skal spises, næring kan også optages gennem pelsen såvel som munden.. De er blevet super gode til at spise, så piller vi tørret hvalpe-mos ud af pelsen på de små efterfølgende.

De genkender tydeligt vores stemmer og husets lyde nu, så når vi går ind i køkkenet, kommer de stormende, mens de logrer vildt med deres små haler.

De har fået halsbånd på og det ”klør” altså at have sådan et siddende på halsen..

Vi glæder os til besøg i morgen..

 

Så er hvalpene flyttet i den store hvalpegård, en oplevelse de har taget i stiv arm.

Vi har også prøvet at introducere hvalpene til tissegården med aviser denne gang, men nøj hvor det sviner - sort tryksværte på hvalpe, tæpper, madrasser - ja alt i omgivelserne bliver sværtet, men de trives med det og det er trods alt det vigtigste.

 

Det bedste i hele verden, er altså når hvalpene genkender os på 2 ben. De bliver sluppet løs i køkkenet nu, hvor de bener omkring, når man så kalder på dem, så stopper de op - og tumler med deres små logrende haler hen til os..

Elsker bare hundehvalpe..

 

De små har fået ormekur og er nu dagligt på køkkenvandring..

 

887

Ovenfor: Sådan ser man ud, når man lige har proppet sig med lækker foder-vælling...

I dag har de små Flyvere fået rigtig fast føde serveret.. Det kan altså godt være meget svært at finde ud af, hvordan man bedst skal spise af en skål, så er det lettere bare at slikke foder-vællingen af naboen.. De klarede det nu meget fint og var væsentligt mindre grisede end hvalpe fra tidligere kuld. Jeg havde ellers taget alle forholdsregler og taget hvalpetøjet på *haha 

Klik nedenstående link hvis du vil se dem spise..

http://youtu.be/Elb5UGdaxx4

http://youtu.be/E5oKsyDINEk

http://youtu.be/LF8OBYmobD0

 

Så er der kommet liv i hvalpekassen og de små er så småt begyndt at reagere på omverdenen. De lytter og kigger interesseret når vi snakker med dem og kommer gerne hen og snuser/smager på vores hænder. Musikken kører non-stop undtagen om natten hvor vi alle vel have fred og ro. Hvalpene deler kassen med en håndfuld plysbamser, der på videoen er sendt til vask, fordi Søster Cirka og Molil stjæler dem hele tiden..

http://youtu.be/AySEWb6kMzk

 

Hvalpene vokser så det knager og de har nu både øjne og kan høre. De har fået radioen tændt, så de altid har lyde at lytte til. Lige nu kører den på musik, men inden længe starter vi på lyd-cd'en der forbereder hvalpene på et aktivt liv, hvor man kan løbe ind i

Torden
Barn græder
Køer
Græsslåmaskine
Nytårs aften/fyrværkeri
Trafik/Lastbiler/Bil horn/knallerter/Tog
Skud/jagt
Udrykning

-og meget meget mere.

 

Det passer næsten på klokkeslettet, at hvalpenes øjne åbner sig. Hvalpe fødes med lukkede ører og øjne, på 11-12 dagen begynder de at åbne øjnene og kan skimte lys. Hvalpenes syn bliver udviklet langsomt gennem de næste 3 uger.

937

 

Jeg har lige lagt billederne ud fra aftenens kontrol vejning.

Hvalpene har taget godt på og vokser fint.

Så er navnene til stambøgerne endelig på plads og de bliver som følger;

Falkirk's Cleared To Land
Falkirk's Cleared For Take-off
Falkirk's Continue Approach
Falkirk's Push Back Approved
Falkirk's Continue As Cleared
Falkirk's Line Up and Wait
Falkirk's Caution Wake Turbulence
Falkirk's Start-Up Approved

 

Hvalpene er tykke og trivelige og der er ro i kassen, et godt tegn på at alle mand får nok at spise.

Jeg har lagt en lille video ud med hvalpene her;

https://www.youtube.com/watch?v=E-kHd89B_vw&feature=youtu.be

961

 

Jeg har lige lagt billederne ud fra de sidste 5 dage - de vokser og der er fred og ro i kassen.

Navnene er næsten på plads, vi mangler bare et enkelt..

Falkirk's Cleared To Land
Falkirk's Cleared To Take-off
Falkirk's Continue Approach
Falkirk's Push Back Approved
Falkirk's Continue As Cleared
Falkirk's Line Up and Wait
Falkirk's Caution Wake Turbulence
Falkirk's ***
 

De blev født natten mellem fredag og lørdag..

Odil klarede det hele i stiv arm, selvom hun kom på hårdt arbejde med anden hvalp - en kæmpe han på 620g der blev født baglæns. Det tog hende noget længere tid at føde ham og det var samtidig ret hårdt. Det ikke lige en ønske start på fødslen, men sådan er naturen en gang i mellem. Den helt lyse hanhund kom i øvrigt uden fosterhinde, så den flotte pistacie-grønne farve man kan ane på billederne, stammer altså fra fødslen. Den sidste hvalp blev født på gårdspladsen 2 timer efter de andre!

Odil er i øvrigt den perfekte mor - stille og rolig i kassen og skulle vores andre hunde nærme sig hvalpekassen, bliver se sendt væk med et mørkt blik -et blik som kun hundemødre kan sende. Vi holder dog vores andre hunde væk fra køkkenet hvor hvalpekassen står, da Odil skal have fred til at passe hvalpene, uden at skulle tænke på dem.

Som I kan se på billederne er kuldet ret specielt på farverne, da hele "paletten" er repræsenteret - fra helt lys til helt mørk. Det giver virkelig nogle fede billeder, så jeg lover at bruge kameraet flittigt de næste 8 uger.

"Flyver kuldet"

Vores hvalpekuld bliver altid navngivet (stambogsnavn) efter et bestemt tema og denne gang er temaet; fly fraseologi.

Der er stadig både hanner og tæver der søger nye hjem, så hvis du er interesseret i en hvalp, er du velkommen til at ringe på 26371821 eller sende en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi er nu nået til den sidste uge i Odils drægtighed.

Odil har båret det fint indtil nu, men hun de sidste par dage er hun altså blevet rigtig besværet. Maven er sunket ned, så livmoder og hvalpe ligger tungt på bugen klar til at fødslen kan starte.

Hos hunde forholder det sig sådan, at man ved at tage tævens temperatur kan følge ret nøje, hvor nært forestående fødslen er. En tæves normal temperatur ligger på ca. 37,5 - 38°C og når den så falder til under 37°C og bliver der, vil fødslen starte inden for ca. 24 timer. De fleste tæver går ligeledes fra foderet op til fødslen og i Odils tilfælde er det et af de sikre tegn, da hun elsker mad.

Vi har taget Odils temperatur 3 gange om dagen de sidste dage og den ligger ret stabilt på ca. 37,4°C om morgenen, 37,8°C om eftermiddagen og 37,9°C aftenen.

I dag var morgentemperaturen 37,4°C men maden gled ikke rigtig ned med samme hast som normalt, så de næste par døgn bliver spændene..

995

 

Der ER bare ikke plads til både kødben og mave i hundekurven..

996 997

 

Her er hvalen Hvalborg
Stoppet ud med vat
Og avispapir og sprit..

Hvalen Hvalborg - hende har vi liggende på gulvet, hun er dog ikke stoppet ud med avispapir og sprit og det ved vi med sikkerhed, for jeg er lige kommet hjem fra dyrlægen, hvor hun blev scannet. Vi så fine små hjerter der pumpede og rygraden på de 3 hvalpe der lå nærmest skanneren .

Odil vejede 31,5 kgs inden hun blev parret og i dag viste vægten 40,0

 

Lidt stemningsbilleder fra aftenens skovtur.. Odil gik frisk til og kiggede efter kronvildt...

 06 07  08  09 

 

Der sker ikke så meget, så mens vi venter kan vi gætte på antallet.. På billedet er "hvalen" strandet på køkkengulvet, det gør hun i øvrigt ofte, så hun ikke skal gå så langt for at nå at snuppe, hvad der nu måtte falde på gulvet. Hun kommer ikke længere med i hundeskoven, men får sine egne ture i en lang snor. Vigtigt at holde gang i kroppen nu hvor hun er lettere besværet.

998

 

I dag har Odil fået den første ormekur! Hun er ca. 40 dage henne og det er på dette tidspunkt i drægtigheden, at der størst risiko for, at tæven smitter sine hvalpe med orm. Tæven kan også smitte sine hvalpe mens hun dier dem, så vi ormebehandler både tæve og hvalpe i deres 3., 5. og 8 leveuge

Odil er blevet tyk og mægtig! Hun går stadig med på vores ture, hvilket hun hygger sig vældig meget med. Odil er også blevet SULTEN og jeg sværger, hun har fordøjet maden inden hun når at inhalere den, så vi har sat hende op i foder.

999

Joomla templates by a4joomla